Venezuela: ezrek tüntettek az USA szankciói ellen

Kormánypártiak ezrei vonultak utcára a venéz fővárosban, hogy az Egyesült Államok Venezuelát érintő szankciói ellen tüntessenek.

Az Egyesült Államok Kongresszusa múlt héten törvényjavaslatot fogadott el arról, hogy büntetőintézkedésekkel sújtja azokat a venéz hivatalnokokat, akik a februártól májusig tartó kormányellenes tüntetések során erőszak elkövetésére, valamint súlyos emberi jogsértésekre adtak ki parancsot. A szankciók két területre terjednének ki: a vízum megtagadására, illetve a tisztviselők Egyesült Államokban lévő vagyonának befagyasztására. Barack H. Obama amerikai elnök a tüntetések alatt nem avatkozott be a venezuelai eseményekbe, most azonban kész aláírni a törvényjavaslatot.

Hétfőn kormánypártiak ezrei vonultak utcára a venéz fővárosban, Caracasban, hogy az USA büntetőintézkedései ellen tüntessenek, és tiszteletet követeljenek Venezuelának. Nicolás Maduro elnök a demonstráción tartott beszédében az Egyesült Államok kormányát „arrogáns jenkiknek” nevezte, valamint a törvényjavaslatot az „imperializmus arcátlanságaként” értékelte. A venéz államfő szavazóin kívül a latin-amerikai baloldal támogatását is maga mögött tudhatja, ugyanis a vasárnapi ALBA („Bolívari Szövetség a mi Amerikánkért”) csúcstalálkozó zárónyilatkozatában rögzítésre került, hogy valamennyi tagország elutasítja az USA venezuelai beavatkozó intézkedéseit. 

Gumhert Dóra

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »