Sorcsere jöhet az ellenzéki pártban

Az SDKÚ elnöksége arra kéri a kilépett parlamenti képviselőket, hogy adják vissza mandátumukat a pártnak, tudósít az Új Szó.

Hétfőn ülésezett az SDKÚ elnöksége. Egy határozat keretén belül felkérték azokat a politikusokat, akik az SDKÚ-n keresztül jutottak parlamenti képviselői mandátumhoz, hogy távozásuk után adják vissza azt. A párt vezetősége így olyan új képviselőknek nyithatna utat a parlamentbe, akik a továbbiakban is továbbvinnék az SDKÚ programját és ideológiáját. Az elnökségi gyűlésen elfogadták a párt januárban tartandó központi tanácsának programját is.

Az SDKÚ-t folyamatosan hagyják el egykori legismertebb képviselői. A párt jelenleg ott tart, hogy megszűnt a parlamenti frakciója, az SDKÚ-t már csak Pavol Frešo és Ľudovít Kaník képviseli a parlamentben. Az EP-s választásokon két jelöltjük is sikeresen szerepelt: Eduard Kukan úgy nyilatkozott, hogy a végsőkig kitart a párt mellett, Ivan Štefanec a karácsonyi ünnepek alatt dönti el, hogy magára hagyja-e Frešoékat.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »