Tovább olvadhatnak a kereszténydemokraták

A történelmi feladatot teljesítő projektnek nevezte az SDKÚ-DS-t  Ivan Štefanec, a párt európai parlamenti képviselője. Fontolgatja, hogyan tovább, írja az Új Szó.

„Továbbra is a párt tagja vagyok. A karácsonyi időszakban végiggondolom, hogyan tovább” – váalszolta a politikus arra a kérdésre, hogy – több volt párttársához hasonlóan – nem fontolgatja-e az SDKÚ-ból való távozást.  A Pavol Frešo vezette pártot az utóbbi hónapokban sokan elhagyták: Lucia Žitňanská a Híd alelnöke lett, Miroslav Beblavý a Háló (Sieť) tagja, és a Radoslav Procházka vezette párthoz csatlakozik Martin Fedor is. Nem SDKÚ-tag már Magdaléna Vášáryová, a pártalapító Mikuláš Dzurinda és Ivan Mikloš sem. Viliam Novotný néhány nappal ezelőtt jelezte, hogy az Expres rádió volt vezetőjének, Eva Babitzovának segít az Esély (Šanca) párt felfuttatásában.  E héten elhagyta az ellenzéki pártot Eugen Jurzyca volt oktatásügyi miniszter, Jozef Mikuš, valamint a besztercebányai kerületi pártelnök, Stanislav Horník és Michal Luciak, aki a Pozsonyi kerületben töltött be elnöki posztot. A parlamentben már csak Frešo és Ľudovít Kaník képviseli az SDKÚ-t, az Európai Parlamentben pedig Štefanec és Eduard Kukan.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »