Holland jótékonysági küldöttség érkezett Kárpátaljára

A Beregszászi járásba látogattak december 6. és 13. között a Maassluis jótékonysági alap képviselői, akik humanitárius segítséget nyújtanak a rászorulóknak.

A jótékonysági alap képviselői december 9-én találkoztak a Beregszászi járás vezetőivel. A megbeszélésen részt vett Bram Brauhdenhil, az alap titkára, Elz Brauhdenhil, a pénzügyi kiadásokért felelős személy, Jan Feldman és Der Boen önkéntesek, Kincs Gábor, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal elnöke, Seder Ilona, a járási tanács elnöke, Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztályának kurátora, valamint a közigazgatási hivatal és a járási tanács elnökhelyettesei.

Bram Brauhdenhil ismertette a jelenlévőkkel az alap tevékenységét és ukrajnai utazásuk célját.

„Munkánk alapvető elve, hogy minden rászoruló társadalmi, etnikai vagy vallási hovatartozásától függetlenül megkapja a megfelelő segítséget. Egész évben gyűjtéseket szerveztünk, s az ebből befolyt pénzből 25 ezer élelmiszercsomagot állítottunk össze az idős emberek, mozgássérültek, sokgyermekes családok, munkanélküliek részére. Látogatásunk másik célja a magyar tannyelvű Beregszászi 7. Számú Általános Iskola illemhelyének felújítása” – mondta Bram Brauhdenhil.

Kitekintő / Kárpátinfo.net

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »