Hússal vásároltak volna szavazatot

Nem egész két és fél héttel a soron következő önkormányzati választások előtt már két esetben merült fel szavazatvásárlás gyanúja, írja az Új Szó.

A Nemzeti Nyomozóiroda információi alapján a Szepesiglói járásban lévő Ágostházán (Bystrany) az egyik polgármesterjelölt, Štefan Z. hat roma személynek ismeretlen mennyiségű húst ígért, amennyiben azok személyére szavaznak majd.

A második eset a Dunaszerdahelyi járáshoz köthető. A gyanúsított, Kristián S. Szentmihályfán (Michal na Ostrove) október 26-án reggel 09:30-kor egy dunaszerdahelyi polgármesterjelöltnek, Ing. Pavol S.-nek ajánlott fel segítséget, miszerint pénz ellenében közelebbről nem meghatározott mennyiségű szavazatot biztosít számára az Észak 1, Észak 2 (Sever 1, Sever 2), valamint a Kračanská utcai lakótelepekről. Két nappal a „segítség” felajánlása után 2 000 eurót kért szolgálataiért, ebből 1 500-at meg is kapott. A nyomozóiroda elnöke, Daniel Goga elmondta, hogy ebben az esetben egy rendőrségi ügynök is segédkezett.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »