Nincs már visszaút Líbiában?

  

Bernardino Leon, az Egyesült Nemzetek különmegbízottja szerint az észak-afrikai ország „közel van ahhoz a ponthoz, ahonnan már nincs visszaút,” miután az elmúlt hónap folyamán a politikai dialógusra és a fegyverszünet elérésére tett erőfeszítések meghiúsultak, írja a Reuters hírügynökség. Egyes becslések szerint az iszalmisták és a líbiai hadsereg közötti utcai harcokban csaknem százhetven ember vesztette életét Bengáziban az elmúlt két hét folyamán. 

Leon véleménye szerint belátható időn belül nem várható, hogy a felek tárgyalóasztalhoz ülnének. Az ország legitim képviselőházának tagjai és a Tripolit elfoglaló rivális Miszráta csoport bojkottálta az eddigi megbeszéléseket. A Bengáziban zajló, az iszlamisták és a hadsereg közötti harcokon kívül Tripoliban is heves összetűzések voltak a nyár folyamán a Miszráta csoport és egy a velük szemben álló, Zintán városából származó fegyveres mílicia között.

Kiss Adrián

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »