Már Németországban jár az ebola

A Der Spiegel információi alapján az ENSZ egy 56 éves munkatársa ebola-fertőzés következtében hunyt el a lipcsei Szent György klinikán. A szudáni származású férfit múlt hét csütörtökön különleges védőintézkedések mellett, repülővel szállították Libériából Németországba.

Az elmúlt napokban a beteg stádiumáról tartott sajtókonferencián Thomas Grünewald, a klinika illetékes főorvosa még úgy nyilatkozott, hogy a páciens állapota „válságos, ámde stabil”. A férfin eluralkodó kór végül azonban olyan súlyosnak bizonyult, hogy minden orvosi erőfeszítés és magas színvonalú intézkedés ellenére sem lehetett már megmenteni, olvasható a kórház munkatársai által kibocsátott, a halálesetet követő közleményben.

A klinika egy különleges, súlyosan fertőzött személyek számára kialakított, teljes mértékben izolált részlegén kezelték a beteget. A lipcsei kórház tehát hivatalos nyilatkozatában is megerősítette, hogy a szigorú előírások betartásának köszönhetően az intézmény dolgozóinak, betegeinek és látogatóinak nem kell tartania fertőzésveszélytől.

Az illető egyébként már a nemzetközi járvány harmadik Németországban kezelt érintettje, tudható meg a német hetilap honlapjáról. Korábban, egy öthetes gyógykezelést követően egészségesen hagyhatta el egy ebola-fertőzött a hamburgi kórházat, míg Frankfurtban jelenleg is ápolnak egy, a járványban megbetegedett személyt. 

Küttel Orsolya

Friss hírek