Új frakcióvezetőjük lesz a kereszténydemokratáknak

Szombaton a Kereszténydemokraták Rózsahegyen új frakcióelnököt választottak.

A rózsahegyi KDH-s gyűlésen a párt bizottsága Pavol Abrhant jelölte ki a KDH frakciójának vezetésére. Ján Figeľ, a KDH elnöke elmondta, hogy több nyilatkozatot is elfogadtak. Az egyik az eurós alapokból származó pénzek kezeléséről szól. Úgy vélik, hogy a jelenlegi kormány a korrupciót és a pazarlást népszerűsíti ezekkel a pénzekkel. Azok az emberek, akik kedvező és jelentős összegű támogatást kaphatnának, a törvényellenes vagy dilettáns kezelés miatt elesnek ettől – nyomatékosította Figeľ.

Hála ezeknek a büntetéseknek, illetve korrekcióknak Szlovákia negyed milliárd eurótól esik el – nagyrészt a miniszterek tehetségtelen és felelőtlen hozzáállása okán. Ezért felszólítják a kormányt, hogy olyan óvintézkedéseket fogadjanak el, amelyek javítani fogják ezt a helyzetet, és hogy ne vigyék át tetteik következményeit az állampolgárokra, adóemelés címén.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »