Csökkenő rézárak és befektetések: lassul a chilei gazdaság

A legfrissebb adatok szerint lassult a gazdasági növekedés Chilében. Michelle Bachelet és kormánya az ország fő exporttermékének, a réz árának csökkenésével és a magánbefektetések jelentős visszaesésével magyarázza a problémát. Az elnök szerint a gazdasági lassulás még a korábbi elnök, Sebastian Piñera hivatali ideje alatt, 2012 utolsó harmadában kezdődött, az ellenzék szerint azonban a probléma hátterében az elnök adó-, energia-, valamint oktatási reformjai állnak.

Bachelet 500 millió dollárt költene a gazdaság stabilizálására, az infrastrukturális fejlesztésekre és a befektetések előmozdítására, amely intézkedésekkel reményei szerint 11 500 új munkahelyet teremt. Eközben csütörtökön 4000 munkás és diák menetelt a fővárosba, azt követelve, hogy a kormány előmozdítsa azokat a munkaügyi reformokat, amelyeket az elnök a kampánya alatt ígért.  

Gumhert Dóra

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »