Összecsapások a Sínai-félszigeten

Összecsapások törtek ki szombaton egyiptomi katonák és iszlamista fegyveresek között a Sínai-félszigeten. A hadsereg negyvenhét embert letartóztatott, tizennégyen pedig életüket vesztették. 

A Sínai-félsziget a Muszlim Testvérek által támogatott volt elnök, Mohamed Murszi tavaly júliusi megbuktatása óta, valamint a Testvérek elleni határozott és erőszakos fellépés miatt több fegyveres konfliktusnak is szemtanúja. 

Az egyiptomi hadsereg katonákat küldött a félszigetre, hogy meggyengítsék az ott tevékenykedő fegyveres csoportokat, amelyek a fővárosban, Kairóban, valamint több nagyobb városban is követtek már el merényleteket, főként autóba rejtett pokolgépekkel.

A Sínai-félszigeten szombaton öten megsebesültek, négy gyermek pedig életét vesztette, amikor rafahi otthonuk mellett ért földet egy rakéta, amelyet valószínűleg iszlamista fegyveresek indítottak el. Biztonsági források szerint a rakéta célpontja feltehetőleg egy ellenőrzőpont vagy iszlamista harcosok után kutató katonák és rendőrök lehettek, azonban célt tévesztett, és így csapódhatott civilek otthonába.

Lorencsics Emese

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »