Szigorítják az elektronikus eszközökre vonatkozó előírásokat a repülőtereken

Bombának nézhetik az elektronikus készülékeinket – jobb, ha feltöltjük őket repülőre szállás előtt.

A július 4-i rendkívüli intézkedések után a Közlekedésbiztonsági Hivatal az Egyesült Államokba közvetlen járatokat indító külföldi reptereken újabb korlátozást vezet be: Lemerült, vagy töltetlen elektronikai készüléket nem engednek fel a repülőkre ezentúl – áll a Reuters oldalán.

A Közel-Keleten új erőre kapó terrorista csoportok miatt kényszerül a hatóság az intézkedések végrehajtására. Mint már megírtuk, a függetlenség napján a terrorista veszélytől tartva ideiglenesen komoly szigorításokat vezettek be az Amerikába járatokat indító repülőtereken. A mostani viszont állandó jellegű marad.

Az érintett repülőtereken a biztonsági kapuknál a vizsgáló ügynök megkérheti az utazókat, hogy kapcsolják be elektronikus eszközeiket. Ha erre nem kerülne sor töltöttség hiánya, vagy egyéb ok miatt, az eszközt nem engedik fel a gépre. Külön vizsgálatot rendeltek el a Samsung Galaxy szériába tartozó készülékek, és az Apple Iphone-ok esetében.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

Albániában vett bankot az OTP

Az OTP Bank 55 millió euróért megvásárolja a görög Alpha Bank albán leánybankját, az Alpha Bank Albániát. Az Alpha Bank Albánia jelenleg Albánia nyolcadik legnagyobb bankja közel 5 százalékos eszközarányos piaci részesedéssel, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Read More »

Síelő Mikulások lepték el Newry lejtőit

Több mint 230 síelő és snowboardozó Télapó siklott vasárnap a Maine állambeli Newry sípályáján, hogy pénzt gyűjtsön jótékony célra. Az évente megrendezett esemény tavaly a járvány miatt elmaradt, de idén a Mikulások ismét visszatértek, hogy elindítsák a síszezont.

Read More »

Leave a Reply