Szigorítják az elektronikus eszközökre vonatkozó előírásokat a repülőtereken

Bombának nézhetik az elektronikus készülékeinket – jobb, ha feltöltjük őket repülőre szállás előtt.

A július 4-i rendkívüli intézkedések után a Közlekedésbiztonsági Hivatal az Egyesült Államokba közvetlen járatokat indító külföldi reptereken újabb korlátozást vezet be: Lemerült, vagy töltetlen elektronikai készüléket nem engednek fel a repülőkre ezentúl – áll a Reuters oldalán.

A Közel-Keleten új erőre kapó terrorista csoportok miatt kényszerül a hatóság az intézkedések végrehajtására. Mint már megírtuk, a függetlenség napján a terrorista veszélytől tartva ideiglenesen komoly szigorításokat vezettek be az Amerikába járatokat indító repülőtereken. A mostani viszont állandó jellegű marad.

Az érintett repülőtereken a biztonsági kapuknál a vizsgáló ügynök megkérheti az utazókat, hogy kapcsolják be elektronikus eszközeiket. Ha erre nem kerülne sor töltöttség hiánya, vagy egyéb ok miatt, az eszközt nem engedik fel a gépre. Külön vizsgálatot rendeltek el a Samsung Galaxy szériába tartozó készülékek, és az Apple Iphone-ok esetében.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »