Nagy változások jönnek az oktatásban

Peter Pellegrini, a múlt héten megválasztott oktatásügyi miniszter csalódottságát fejezte ki a tárca működését illetően.

A szerdai kormányülésen Peter Pellegrini oktatásügyi miniszter kijelentette, hogy másképpen képzeli a tárca működését. Úgy véli, nem lehet vezetni egy hivatalt, amely nem is hasonlít szerkezetét tekintve egy minisztériumra. A nem egész egy hete kinevezett Pellegrini arról értesült első munkanapján, hogy a tankönyvek körül csúszások vannak.

Egy nagy átszervezéstől reméli a helyzet javulását. Munkahelyek, intézmények összevonását tervezi, szerinte nagy a számuk és néhányuk felesleges. A tanárok béremelésére fordítható pénz egy részének előteremtését a minisztériumban szeretné megtalálni, például nem effektív tevékenységek elhagyásával. Mint elmondta, mindössze két év áll rendelkezésére, és örülni fog, ha sikerül a tárcát a jó út felé terelni, nem várható el, hogy egyik napról a másikra megváltozik minden.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »