Nagy változások jönnek az oktatásban

Peter Pellegrini, a múlt héten megválasztott oktatásügyi miniszter csalódottságát fejezte ki a tárca működését illetően.

A szerdai kormányülésen Peter Pellegrini oktatásügyi miniszter kijelentette, hogy másképpen képzeli a tárca működését. Úgy véli, nem lehet vezetni egy hivatalt, amely nem is hasonlít szerkezetét tekintve egy minisztériumra. A nem egész egy hete kinevezett Pellegrini arról értesült első munkanapján, hogy a tankönyvek körül csúszások vannak.

Egy nagy átszervezéstől reméli a helyzet javulását. Munkahelyek, intézmények összevonását tervezi, szerinte nagy a számuk és néhányuk felesleges. A tanárok béremelésére fordítható pénz egy részének előteremtését a minisztériumban szeretné megtalálni, például nem effektív tevékenységek elhagyásával. Mint elmondta, mindössze két év áll rendelkezésére, és örülni fog, ha sikerül a tárcát a jó út felé terelni, nem várható el, hogy egyik napról a másikra megváltozik minden.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Stagfláció várhat a britekre

Hét hónapja nem mért mélypontra süllyedtek, jóllehet továbbra is élénkülést mutatnak a brit gazdaság aktivitásának csütörtökön ismertetett előzetes szeptemberi jelzőszámai. A tizenkét havi fogyasztói infláció emellett a múlt hónapban 3,2 százalékra gyorsult - soha nem mértek még ilyen hirtelen ugrást.

Read More »

30 millió lakás áll üresen Kínában

Kína ingatlanpiacát évek óta túlkínálat jellemzi, az ingatlanfejlesztők csak építenek és építenek, akkor is, ha éppen nincs kereslet a lakásokra. Ennek köszönhetően mára közel 30 millióra nőtt azoknak a lakásoknak a száma, amelyek eladatlanul, üresen állnak.

Read More »