Lezárult az első félév

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Külügyminisztérium által indított Mi vagyunk Európa! 2 program keretében március és június között ez idáig 12 iskolanap került megrendezésre. A Pécsi 500. Számú Angster József Szakképző iskolában két épületben két külön esemény volt, így valójában 13 helyszínen zajlottak a programok.

Az iskolanapokon az első félévben 6520 diák (195 csapat) és 570 pedagógus vett részt.

Mind a diákok, mind pedig a pedagógusok nagy lelkesedéssel vettek részt a programban, így igazi közösség formáló iskolanapok zajlottak az intézményekben.

A programban részt vevő iskolák 100 000 Ft-os vásárlási utalványt kaptak ajándékba, az első helyezett csapatok 60 000 Ft-os jutalomban részesülnek, amelyet szabadon használhatnak fel valamilyen közösségi programra, a második helyezettek 40 000 Ft, míg a harmadik helyezettek 30 000 Ft összeget költhetnek el ugyan ilyen módon. Extra jutalom az első helyezett csapatoknak, hogy részt vehetnek egy EU tanórával egybekötött budapesti osztálykiránduláson az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének támogatásával.

Szeptembertől újra indul a roadshow, 17 helyszínen kerülnek még megrendezésre iskolanapok.

Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »