830 ember állampolgárságát vették el

A 2010 júliusában elfogadott törvény óta 830 ember vált meg szlovák útlevelétől.

A más ország állampolgárává vált emberekből 359 a férfi és 471 a nő. Legtöbben (320) cseh állampolgárrá váltak. 168 német, 117 osztrák, 71 angol, 53 magyar, 20 amerikai, 15 norvég, 14 holland, 12 belga, 7 olasz, 6 ír, 5 svájci, 4 francia, ausztrál és kanadai, 2 kínai és svéd, valamint 1 ukrán, 1 orosz, 1 dán és 1 újzélandi állampolgárságúra cserélték le a szlovákot.

A törvény eredetileg a szlovákiai magyarság ellen irányult. Az első Fico-kormány ezzel reagált arra a magyarországi törvényre, amely egyszerűsítette a magyar állampolgárság felvételét. Jelenleg a belügyminisztérium foglalkozik az üggyel. Az elkövetkezendő hetekben törvénymódosítási javaslatot szándékoznak benyújtani. A Gál Gábor (Híd) által vezetett csoport szerint a törvény alkotmányellenes. Az érvényben lévő törvény az alkotmánybíróságon van – a mai napig nem született döntés az ügyben.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »