Egyre veszít népszerűségéből a kormánypárt

Radoslav Procházka alakuló pártja 15,4%-ot érne el a választásokon – derült ki a Polis ügynökség felméréséből. A Híd mellett az MKP is megugraná az 5%-os bejutási küszöböt.

A közvélemény-kutatás szerint az első helyen a Smer végezne, 36,4 százalékos támogatottsággal, ám Ficóék népszerűsége csökkenő tendenciát mutat. Márciusban 41,5 százalékot mért a Polis a kormánypártnak, egy hónappal később már csak 38,3-at. A Sieť az egy hónappal korábban mért 11,4 százalékhoz képest erősödött – a kutatást a Matovič-féle, Radosla Procházka kampányát érintő bejelentés előtt készítették (május 26. és június 2. között kérdezték az embereket). A képzeletbeli dobogó harmadik helyére a Kereszténydemokrata Mozgalom állhatna fel. Parlamenti párt lenne a Híd és az MKP is – mindkét magyar párt esetében csökkenő tendenciát állapított meg a Polis. Az Egyszerű Emberek (OĽaNO) támogatottsága csökkent, az SDKÚ és az SaS pedig nem jutna mandátumhoz.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »