E-tudástár készül Latin-Amerikáról

A Latinamerica.hu nevű portál egy új kezdeményezésként jött létre, melynek célja, hogy mindenki által elérhető felületet biztosítson a hazai Latin-Amerika kutatásokkal foglalkozó szakemberek, doktoranduszok és egyetemi hallgatók számára annak érdekében, hogy kutatási eredményeiket megoszthassák a hozzáértőkkel és a témakör iránt érdeklődőkkel.

A Latinamerica.hu nevű portál egy új kezdeményezésként jött létre, melynek célja, hogy mindenki által elérhető felületet biztosítson a hazai Latin-Amerika kutatásokkal foglalkozó szakemberek, doktoranduszok és egyetemi hallgatók számára annak érdekében, hogy kutatási eredményeiket megoszthassák a hozzáértőkkel és a témakör iránt érdeklődőkkel – áll a tudástár weboldalán.

A honlap célkitűzéseinek egyike, hogy egy olyan tudományos platform jöjjön létre, ahol a megjelenő publikációk egy olyan tudásbázist hoznak létre, mely egyfajta szintézisét adja az elsősorban hazai Latin-Amerika kutatások területén elért eredményeknek. Dr. Vogel Dávid alapító fontosnak érzi, hogy a Magyarországon szakmai körökben biztonságpolitikai jelleggel kevésbé tárgyalt latin-amerikai régió kellő figyelmet kapjon, és súlyának megfelelő helyre kerüljön a tágabban értelmezett biztonsági témájú kutatások között. 

A weboldal célja tehát kettős: a szakmai diskurzus mellett a téma iránt fogékony érdeklődők számára is betekintést kíván nyújtani a régió életébe, rámutatva a régió eddig fel nem tárt biztonságpolitikai relációira és sokszínűségére.

Solti Ágnes

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »