Új kor kezdődik az igazságszolgáltatásban

 Az, hogy Štefan Harabin újraválasztása nem történt meg, egy új kor kezdetét jelentheti, amely a várva-várt változásokat hoznák el az igazságszolgáltatásban – jelent meg Andrej Kiska, újonnan megválasztott államfő profiljában egy közösségi hálón.

„Nagyra becsülöm azokat is, akik nem hallgattak és tevékenységeiknek hála nem aludt az igazságszolgáltatás abban az időben, amikor ez az egyik oka annak, hogy az emberek elvesztették az államba vetett hitüket. Azonban nem elég csak valakit nem megválasztani.” – figyelmeztet Kiska. Elmondása szerint az igazságszolgáltatás mély és következetes változásokat igényel, amelyeknek a Legfelsőbb Bíróság elnöke kell, hogy a vezetője legyen.

„Továbbra is érvényes, hogy minden egyes becsületes bírónak, minden egyes bírósági tanácstagnak teljes mértékben át kell éreznie a személyes felelősségét az igazságszolgáltatás jövőjével kapcsolatosan. A mindenkori államfő is felelős ezért – és amennyire ezt a hatásköröm engedni fogja, úgy június 15-e után kész vagyok kihasználni ezt az erős politikai mandátumot, amelyet az emberektől kaptam. A tegnapi történések esélyt jelentenek arra, hogy jó elnöke legyen a Legfelsőbb Bíróságnak.” – fűzte hozzá Andrej Kiska.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »