Szlovák légiós halt meg Maliban

Hadművelet közben életet vesztette a francia Idegenlégió egy katonája a nyugat-afrikai Maliban.

A francia hatóságok az elhunyt nevét nem közölték, de a Zone Militaire francia katonai hírekkel foglalkozó portál szerint Marcel Kalafut őrmester az áldozat, aki szlovák állampolgárságú.  A The Wall Street Journal tudósítása szerint a Idegenlégió nagyszabású hadműveletet indított a terroristák ellen. A katonák egyik terepjárója házilag készített robbanószerkezetre futott. Az állítólagos szlovák őrmester a robbanásban életét vesztette, két társa megsérült.  A Zone Militaire beszámolója szerint az elhunyt tapasztalt harcos volt. 2007-ben, 20 éves korában öltötte fel a homokszín egyenruhát. Azóta harcolt Gabonban, Afganisztánban, a Közép-afrikai Köztársaságban, és 2013-ban Maliban is, ahova idén márciusban vezényelték vissza.  Kalafut a Légió 2. ejtőernyősezredében szolgált (2e Régiment Étranger de Parachutistes), több kitüntetést birtokosa volt.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »