Alakul az összefogás a következő választásra

Richard Sulík szerdán megköszönte Radoslav Procházkának, hogy támogatja pártját a soron következő EP-választásokon.

Megjegyezte, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) is támogatta Procházkát az államfőválasztásokkor, mivel úgy vélték, megfelelő személyiség lett volna az államfő szerepének betöltésére. „Azért támogat minket, mivel sok esetben hasonló, vagy ugyanolyan véleménnyel bír az Európai Unióval kapcsolatosan, mint mi.” – magyarázata Sulík.

Procházka három indokkal magyarázta támogatását. Tetszik neki, hogy az SaS a legerősebb és legtapasztaltabb tagjait küldi a választásokra – magát a pártelnököt, Sulíkot is – ezzel jelezvén, hogy komolyan gondolják. Másodszor megfelelőnek tarja az SaS választási programját is. Legvégül pedig fontosnak tartja, hogy ne billenjen ki az egyensúly az Európai Parlamentben és így ők ellenpólusként szolgáljanak majd a domináns, eurooptimista és gyakran központosító törekvésekkel szemben.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »