Ez vajon már az ukrán polgárháború?

Az ukrán belügyminisztérium irányítása alá tartozó különleges erők kiszorították a fegyveres szakadárokat a Donyeck megye északi részén lévő Szvjatohirszk városából – közölte szerdán a tárca.

A belügyi közlemény szerint a várost megszabadították az ott tartózkodó illegális fegyveres csoport tagjaitól a kelet-ukrajnai terrorellenes művelet keretében. A hivatalos közlés szerint senki sem esett áldozatul.

Helyszíni jelentések szerint jelenleg a városban és környékén rendőrök járőröznek.

A minisztérium közleményében megjegyezte, hogy Szvjatohirszk stratégiai fontosságú település, mivel három megye, Donyeck, Harkiv és Luhanszk határában fekszik.

A nap folyamán korábban az ukrán védelmi minisztérium regionális sajtóközpontjának vezetője közölte, hogy a hadsereg ellenőrzése alatt áll az összes fontos objektum a Donyeck megyei Kramatorszkban, beleértve a város polgári és katonai repülőtereit.

Vitalij Jarema első miniszterelnök-helyettes szerda délelőtti sajtótájékoztatóján közölte, hogy Olekszandr Turcsinov ukrán ügyvivő államfő előző napi utasításával összhangban folytatódik a terrorellenes művelet, amelynek – mint fogalmazott – „aktív fázisát leállították” a húsvéti ünnepek idejére. Jarema szavai szerint a rendfenntartó szervek felszámolják a Kramatorszban, Szlovjanszkban és más Donyeck, illetve Luhanszk megyei településeken tevékenykedő „bűnbandákat”.

Kitekintő / MTI

Friss hírek