Nem volt elhamarkodott Kiska ígérete

Nem Andrej Kiska megválasztott köztársasági elnök volt az, aki elhamarkodottan nyilatkozott Žák-Malina Hedvig ügyében – vélekedik Bugár Béla, a Híd elnöke.

A június 15-én hivatalba lépő államfőt többen bírálták amiatt, hogy kijelentette, ha Žák-Malina Hedviget elítélik, kegyelemben részesíti. „Még el sem indult az eljárás, amikor a miniszterelnök és a belügyminiszter kijelentette, hogy a lány hazudik. A megválasztott elnök csak a szándékát mondta el. Az mondta, ha elítélik, kegyelemben részesíti” – hangsúlyozta Bugár, aki részt vett a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának mai ülésén. Az ülésen döntés született arról, hogy április 30-án szimpátiatüntetés lesz Hedvig mellett.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »