Tovább elemzik a magyar választási eredményeket

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a baloldali választási szövetségről közölt elemzést hétfői számában.

Az Elég hiú, egoista emberek – Miért nem volt esélye az ellenzéknek a magyar választáson című cikkében Stephan Löwenstein az MSZP, a Gyurcsány Ferenc és a Bajnai Gordon vezette erők választási szövetségének előzményeit ismertetve kiemelte a 2006-os őszödi beszédet és a tüntetéseket, amelyekkel kapcsolatban hangsúlyozta: „mélyen beégett a Fidesz kollektív emlékezetébe”, hogy a rendőrség erőszakkal lépett fel a párt egy békés tüntetésével szemben. Mindig erre emlékeztetnek, amikor felmerül a vád, hogy a Fidesz a kétharmados többségét tisztességtelenül használja fel az ellenzékkel szemben, és az esetet „vélhetően a Fidesz sok embere valóban felhatalmazásként értékeli arra, hogy minden erővel távol tartsa a hatalomtól az akkori események főszereplőit” – tette hozzá.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »