Jogosítványt a bevándorlóknak is!

Az USA egyik leggazdagabb államának számító Massachusettsben nem egyszerű a bevándorlók helyzete, ugyanis csak az szerezheti meg a jogosítványt, aki bizonyítani tudja, hogy legálisan tartózkodik az államban. A szabályok megváltoztatásáért tüntetők egy olyan törvényt szeretnének elfogadtatni, ami lehetővé tenné az országban illegálisan tartózkodók számára a jogosítvány megszerzését. A korlátozás megszüntetése révén több ember kapna megfelelő képzést, így biztonságosabbá válna a közlekedés – írja a The Washington Times

A csoport támogatókat toboroz egy online petíció által, kiemelve, hogy az olyan államok mint Illinois, Kalifornia, Maryland, Nevada, Utah, Washington már elfogadtak hasonló, az illegális státuszú személyeket segítő törvényeket.

A szervezet egy brazil származású nő esetét hozza fel példaként, aki bár 10 éve él az Egyesült Államokban, még nem rendelkezik jogosítvánnyal. Mivel törvényesen nem vezethet, így kénytelen a szabályok megsértésével orvoshoz vinni mozgásképtelen kislányát. Fontos lehet tehát egy új, a bevándorlókkal szemben kevésbé szigorú törvény meghozása. A kezdeményezéshez tartozó petíciót eddig több mint 18 ezren írták alá. 

Lukáts Lőrinc

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »