Visszavonulóban a sarkvidéki hideg az Egyesült Államokban

Visszavonulóban van Kanada felé a sarkvidéki hideg az Egyesült Államokból, de január végén újabb erős lehűlés várható – közölte szerdán az amerikai meteorológiai szolgálat.

A szerdán kiadott összesítés szerint a rendkívüli hideg következtében az elmúlt három napban 21-en veszítették életüket az országban. Több áldozat hajléktalan volt, öt ember hólapátolás közben esett össze. A hőmérséklet keddre mind az 50 szövetségi tagállamban fagypont alá esett, beleértve Hawaiit is.

Négy nap leforgása alatt az Egyesült Államokban összesen 18 ezer repülőjáratot töröltek, de a hideg időjárás komoly fennakadásokat okoz a közúti forgalomban is. A földgázfogyasztás kedden minden korábbi rekordot megdöntött az Egyesült Államokban és szerdán országszerte 41 ezren vártak az áramszolgáltatás helyreállítására, közülük több mint 10 ezren Indianában.

Atlantában, ahol kedden -14 fokot mértek, szerdán napsütés volt és a hőmérő kijelzője 5 fokot mutatott. Duluthban és Minnesotában ugyan csak -34 fok van, de ez is 11 fokos felmelegedést jelent az előző naphoz képest. A meteorológusok által az elmúlt napokban Chiberia néven emlegetett Chicagóban a keddi -20-ról szerdára -17-re, csütörtökre pedig -9-re mérséklődik a fagy, pénteken pedig várhatóan megindul az olvadás.

Szombatra az Egyesült Államok egész területén az évszakban megszokottnál melegebb idő lesz. A hőingadozás igen erős: New Yorkban a hét végére 10 fok körüli hőmérsékletet jósolnak, ami azt jelenti majd, hogy egy hét alatt leforgása alatt egy 27-32 fokos lehűlés és egy ugyanilyen arányú felmelegedés ment végbe.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »