Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg

Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg, a brit trón várományosa, aki ezúttal agrármenedzseri képesítésre törekszik.

A Kensington-palota – Vilmos londoni rezidenciája – hétfőn bejelentette, hogy a herceg a Cambridge-i Egyetemen végzi el a tízhetes kurzust és a tanfolyam ideje alatt a patinás angol egyetemi városban lakik majd.

Vilmos – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után az Egyesült Királyság uralkodója lesz – a Cambridge hercege címet viseli.

A mezőgazdasági végzettségre Vilmosnak elsősorban a Duchy of Cornwall néven ismert trónörökösi hitbizomány szakavatott irányításához lesz szüksége. A több mint 54 ezer hektáron elterülő trónörökösi birtokhálózat igen magas minőségű, szigorúan organikus eljárással készülő – ennek megfelelően meglehetősen drága – élelmiszeripari termékeket állít elő, amelyeket széles körben forgalmaz a brit kiskereskedelem, Duchy Original márkanéven.

Vilmos várhatóan akkor veszi át a Duchy of Cornwall irányítását, amikor édesapja – a birtokportfolió jelenlegi vezetője – trónra lép.

Vilmos hercegnek ez lesz a harmadik felsőfokú végzettsége. Első diplomáját a skóciai St. Andrews egyetemén szerezte földrajz szakon – itt ismerkedett meg polgári származású hitvesével, Kate Middletonnal, aki a két évvel ezelőtt megkötött frigy óta a Cambridge hercegnője címet viseli -, majd a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémia, Sandhurst növendéke volt, és később a királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként szolgált három évig. Katonai szolgálatát idén fejezte be.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »