Drónok csaphattak le egy jemeni esküvői menetre

Újabb légicsapás ért egy civilekből álló menetet Jemenben. A támadásban tizenöten vesztették életüket. A helyi média dróntámadásról számolt be.

Csütörtökön Jemen középső részén egy esküvőre tartó menetet ért rakétatámadás, feltehetően azért, mert tévesen egy al-Káida konvojt ismertek fel a civilekben – számolt be a történtekről a Reuters, egy helyi tisztségviselőre hivatkozva. A támadásban tízen azonnal életüket vesztették, később még öten belehaltak sérüléseikbe.

A Bayda tartományban történt támadásban résztvevő repülőgépet hivatalosan még nem azonosították, azonban a törzsi és a helyi média dróntámadásról adott hírt.

Az elmúlt hónapokban számos alkalommal haltak meg civilek hasonló támadások következtében Jemenben. Az Arab-félsziget délnyugati részén fekvő, hegyvidéki országban különösen erős az al-Káida jelenléte, ezért az Amerikai Egyesült Államok robotrepülőgépek bevetésével igyekszik visszaszorítani a terroristákat. A Human Right Watch jelentése szerint az amerikai légicsapások következtében már több tucat jemeni civil hunyt el.

Szenczi András

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »