Szabad az út: illegális bevándorlók is jogosítványhoz juthatnak

A főváros demokrata vezetése lehetőséget adna a jogosítvány megszerzésére, ehhez azonban néhány korlátozás is párosulna.

Washington D.C. demokrata párti polgármestere, Vincent C. Gray még novemberben kézjegyével látta el azt a városi tanács által elfogadott indítványt, amely az illegális bevándorlókat juttatná jogosítványhoz – írja a The Washington Post. A Maryland és Kalifornia államokban már működő szabályozáshoz hasonló várhatóan jövő májusban lép hatályba.

Egy 2005-ben elfogadott törvény alapján azonban azok a személyek, akik nem tudják semmilyen módon igazolni amerikai állampolgárságukat, nem használhatják azonosítójukat hivatalos célokból szövetségi szinten. Így például nem léphetnek be szövetségi hivatalok épületeibe, nukleáris létesítményekbe, de a megszerzett jogosítvány a kereskedelmi repülőgépekre való felszállásra sem jogosítaná fel tulajdonosaikat.

Az USA belbiztonsági minisztériuma egyébként még el sem kezdte az említett törvény alkalmazását, ám úgy nyilatkoztak, hogy a jövő év elejére konkrét tervekkel állnak elő ezzel kapcsolatban.

Szentgróti Gábor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »