Beléptetőrendszert építenek ki Vatikánban a lógások ellen

A Vatikán beléptetőrendszert vezet be a munkahelyi „lógás” ellen. Csak a bíborosok és érsekek képeznek kivételt az új intézkedés alól – jelentette az Panorama olasz hírmagazin pénteken.

A lap szerint az a cél, hogy javítsák a kúria munkaerő-ellátását, és több pap szabaduljon fel a lelkipásztori munkákra. A Vatikán évekig próbálta bevezetni az elektronikus nyilvántartást a munkatársak jelenlétéről, de az érdekelt felek mindig ellenezték ezt, így eddig az ott dolgozóknak nem kellett a munka kezdetén és végén be- és kijelentkezniük – írta a magazin.

Ezúttal a pápa döntését támogatta az Apostoli Szék Vagyonkezelősége (Apsa), az a testület, amely a vatikáni alkalmazottak bérét fizeti. A személyzet januártól mágneskártyát fog használni a vatikáni be- és kilépésnél, amellyel nyomon követhető lesz a munkába érkezés és a távozás ideje is.

A rendszert január elsejétől vezetik be, ettől kezdve az összes vatikáni dolgozónak be kell jelentkeznie munkába érkezéskor, kivéve a bíborosokat és érsekeket – derült ki a Panorama című olasz hírmagazin jelentéséből.

MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »