Reptéri ellenőrzéshez hasonló a mozikban?

Hollywoodi filmstúdiók feljebb kapcsolták az interneten keringő kalózvideók elleni háborút. A mozitulajdonosokat sürgetik, hogy a filmeket kézi videókamerával felvevő egyéneket éjjel látó távcsövekkel, biztonsági kamerákkal szűrjék ki – jelenti a Wired.

Az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) „Legjobb módszerek a film lopás megelőzésére” című dokumentumában a high-tech eszközökön kívül retro módokhoz is visszatérnek, mint például a tiltott tárgyak utáni véletlenszerű táska és kabát átkutatás. „Keressék a szokatlant, mint például meleg időben vastag kabátot viselő egyéneket, vagy furcsa alakú dolgoktól domborodó zsebeket” – áll a 12 oldalas memoban. Ezen kívül a Szövetség 500 dolláros jutalomban részesít minden olyan mozi alkalmazottat, aki észlelt illegális tevékenység esetén azonnal hívja a rendőrséget.

Hollywood évek óta hiába harcol a kalóz videók és felvételek ellen.  Az illegális DVD-k és egyéb mozis felvételek a Piratebay-hez hasonló fájlmegosztó oldalakon kötnek ki, ezzel kárt okozva a stúdióknak. A lobbi elérte, hogy a filmek kézi eszközzel rögzítése mára szövetségi bűntett lett, amiért legfejlebb 3 év fegyház róható ki. Az esetleges ügyvédi költségek pedig problémát nem okozhatnak egy olyan ágazatnak, ami egy hétvége alatt 200 millió dollár bevételre tesz szert.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »