Letartóztatások Szaúd-Arábiában „ingyen ölelés” miatt

Csütörtökön a szaúd-arábiai erkölcsrendészet vagy vallási rendőrség (hivatalos nevén az Erény Előmozdításának és a Bűnök Megelőzésének Bizottsága) letartóztatott két férfit Rijádban, a fővárosban, amiért ingyen ölelést ajánlottak a járókelőknek. Ez a bizottság felelős annak biztosításáért is, hogy a szaúdi nők ne vezessenek, a vállalkozások bezárjanak a napi öt ima idejére, és ne alakuljanak nyilvános szórakozóhelyek.

A két férfi a Tahlia utcán állt ki angol nyelvű transzparensekkel, amelyeken az ingyen ölelés (Free Hug) felirat volt olvasható. 

A kezdeményezés és a letartóztatás eltérő reakciókat váltott ki a szaúdi társadalomból, amelynek legtöbben Twitteren adtak hangot. Van, aki szerint semmi gond nincs az ingyen öleléssel, hiszen nem ingyen drogot ajánlgatnak. Mások azonban úgy látják, hogy az ingyen ölelésből hamarosan ingyen csók, majd ingyen szex lehet.

Lorencsics Emese

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »