Băsescu Pontának: gyere ki a hóra, kis plagizáló!

„Azt üzenem a kis plagizálónak, ha velem akar küzdeni, hagyja ki a lányomat” – válaszolt szerda esti sajtónyilatkozatában Traian Băsescu a miniszterelnök irányából érkező újabb támadásokra.

Az államfő arra reagált, hogy Victor Ponta aznap parlamenti bizottság létrehozását jelentette be annak kivizsgálására, miként jutott hozzá az elnök lánya, Ioana Băsescu 290 hektár mezőgazdasági földterülethez Călărași megyében, és milyen szerepe volt a vásárban a korrupcióellenes ügyészségnek (DNA).

A kormányfői bejelentés előzménye, hogy az Antena3 televízióban kedden este bemutatott dokumentumok szerint a DNA nemrégiben leváltott részlegvezetője, Lucian Papici idén márciusban több Călărași megyei telek, köztük a Ioana Băsescu által kiszemelt földterület tulajdonjogi helyzetéről érdeklődött az Országos Restitúciós Hatóságánál. A földterületet idén szeptemberben 300 ezer eurós banki kölcsönből vásárolta meg az államfő lánya.

Victor Ponta szerint a parlamenti vizsgálóbizottság létrehozása azért indokolt, mert fennáll a gyanú, hogy a DNA az államfő utasítására járt el. Emlékeztetett arra, hogy törvény bünteti azokat az ügyészeket, akik magánszemélyek érdekeit szolgálják ki hivatali idejükben. A kormányfő ugyanakkor gyanúsnak nevezte, miként jutott hozzá Ioana Băsescu a „közönséges halandók számára elérhetetlen” 300 ezer eurós banki kölcsönhöz.

Az államfő elmondta: semmi köze ahhoz, hogy a DNA tavasszal a Călărași megyei földterületek tulajdonviszonyát vizsgálta. Közölte, hogy életében nem találkozott és nem is beszélt Lucian Papici-csal. Kivétel a szerdai nap volt, amikor felhívta telefonon az ügyészt, és bocsánatot kért tőle, amiért belekeveredett a neve ebbe a botrányba.

Az államfő szerda esti sajtónyilatkozatában következetesen „kis plagizálónak” és hazugnak nevezte Victor Pontát, aki mások szellemi tulajdonának bitorlására építette karrierjét.

Maszol.ro

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »