Újabb történelmi csúcson a tőzsde

Újabb történelmi csúcsot ütött a Dow Jones index a tegnapi napon, annak ellenére, hogy bankszünnap volt a tengerentúlon. A makrohírek helyett a vállalatok sziporkáztak. Richard Fisher, a Fed Dallas-i elnöke azért csak odaszúrt a többieknek. Véleménye szerint a likviditási program hatása már kisebb, mivel a piac a pénzpumpa csökkentésére rendezkedett be. Hozzátette, hogy a Fed 4000 milliárdos mérlegfőösszege túl van húzva, és nem kérdés a csökkentés, de ez nem egyenlő a leállítással.

Véleményünk szerint a decemberi ülésen komoly vita alakulhat ki a fenti kérdéskörben, ennek ellenére itt még nem számítunk meglepetésre. A piaci konszenzus által márciusra várt bejelentés viszont a makroadatok és a jegybanki kommentek láttán kicsit későinek tűnik számunkra, így valahol félúton találkozhatunk majd a 70 milliárdos értékkel.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »