Sokba kerülhet az ukrán EU-csatlakozás

Ukrajnának 160 milliárd euróra van szüksége ahhoz, hogy az Európai Unió piacán való versenyen helyt tudjon állni  – jelentette ki Mikola Azarov ukrán miniszterelnök a Régiók Pártja Donyeckben rendezetett konferenciáján.

Azarov megjegyezte, hogy 10-15 év folyamán Ukrajnának át kell alakítania gazdaságát valamint gyártási módszereit úgy, hogy a hazai termékek versenyképesek legyenek az Európai Unió piacán.

„Ha ez nem történik meg, akkor a szabadkereskedelmi zóna számunkra kolosszális gazdasági veszteséget okoz mivel mi szintén megnyitjuk piacunkat a versenyképes európai ipar számára. Vajon megállják-e helyüket ebben a helyzetben vállalataink?” – jegyezte meg Azarov.

A miniszterelnök  elmondása szerint Ukrajna legfontosabb feladata az ipar modernizálása – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

„Ha kolosszális pénzügyi forrást sikerül találnunk, mondjuk  160 milliárd eurót, akkor elég gyorsan átépíthetjük a gazdaságunkat, így a szabadkereskedelmi zóna nyereséges lesz számunkra, versenyképesek leszünk és erős állammá válunk” – mondta Azarov.

A miniszterelnök korábban kijelentette, hogy a társulási egyezmény aláírását követően az árak nem fognak megugrani.

Kárpátinfo.net

Friss hírek