Korai volt az izraeli bírálat

Korai volt az iráni atomprogramról szóló megállapodás izraeli bírálata, mert ilyen egyezség egyelőre nem jött létre Genfben – közölte pénteken Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője.

Earnest megismételte: az Egyesült Államok és Izrael teljes mértékben egyetért abban, hogy meg kell akadályozni Irán atomfegyverhez jutását.

Az amerikai elnöki hivatal szóvivője Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek péntek reggel a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren, John Kerry amerikai külügyminiszterrel tartott megbeszélésén tett kijelentésére reagált, miszerint Izrael teljes mértékben elutasítja az úgynevezett Hatok csoportja (az ENSZ BT öt állandó tagja és Németország) valamint Irán között formálódó egyezményt, és mindent megtesz önvédelme érdekében.

Kerry a Netanjahuval négyszemközt folytatott megbeszélése után előre nem tervezett látogatásra Genfbe érkezett, ahol kijelentette, hogy jelenleg még nincs egyetértés, illetve megállapodás a felek között. Az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető csökkenteni kívánja a tárgyalásokon megmutatkozott nézetkülönbségeket.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »