Vallási diszkrimináció miatt történt bántalmazás Montenegróban

Egy 19 éves fiatalt és annak barátját támadták meg nemrégiben a Podgorica fennhatósága alatt álló Tuzi körzetében- számolt be a Balkan Insight a múlt hét folyamán. A helyi középiskola előtti incidens során diákok egy csoportja támadt rá a két fiatalra, akik szerint az erőszak bizonyítéka a katolikus albánok ortodox keresztényekkel szembeni diszkriminációjának.

Tuzi környéke, Malesia néven is ismeretes, Albánia közvetlen közelében található, lakói többsége albán, s Podgorica területének 17 százalékát foglalja magában. Nem először szóltak arról a hírek, hogy a körzet lakói konfliktusba keveredtek: márciusban több helyi katolikus és muszlim család keveredett szóváltásba a temetőhöz való hozzáférés miatt. Montenegróban közel 30 ezer albán nemzetiségű él, akiknek közel kétharmada muszlim, a többiek pedig katolikus vallásúak.

Pákozdi Anita

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »