Elhalasztották a kenyai elnök ügyének tárgyalását

Uhuru Kenyattával szemben jelenleg a Nemzetközi Büntetőbíróságon folyik eljárás emberiség elleni bűntettek elkövetésének gyanúja miatt, azonban az eredetileg november 12-re kitűzött tárgyalást 2014 februárjáig elhalasztották.

A kenyai elnök ügyvédjei a szeptemberi Westgate bevásárlóközpontot ért terrortámadás után kialakult helyzettel magyarázták a tárgyalás elhalasztását. E mellett több vezető afrikai politikus is a tárgyalás későbbre helyezését kérte, ugyanis véleményük szerint a tárgyalás mellett Kenyatta nem tudná rendesen ellátni elnöki feladatait.

A kelet-afrikai ország vezetője az ellene felhozott vádakat tagadja, azonban korábbi ígéretének megfelelően eddig készségesen a Bíróság rendelkezésére állt. 

A Büntetőbíróság Afrikával kapcsolatos tevékenységéről megoszlanak a vélemények, azonban az Afrikai Unió már régóta azzal vádolja a hágai székhelyű Büntetőbíróságot, hogy az igazságtalanul nagy számban folytat eljárást afrikai politikusokkal szemben.

Tóth Dániel

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »