Kirúgták a Twitteren beszólogató tanácsadót

Fény derült Jofi Joseph másik életére: tetteinek következményeként a Fehér Házat elhagyva új munka után kell néznie.

A Fehér Házból megerősítést nyert a hír, hogy távozásra bírták nemzetbiztonsági tanácsadójukat, akiről kiderült, hogy korábban a Twitteren keresztül számos közismert személyiségre tett nem túl barátságos megjegyzéseket – írja a The New York Times.

A 40 esztendős Jofi Joseph kollégáit hidegzuhanyként érte a hír. A férfit ugyanis munkatársai tapasztalt, ugyanakkor nagyon barátságos személynek ismerték meg, emiatt pedig népszerűségnek és tiszteletnek örvendett körükben. A fegyver-leszerelés kérdésével foglalkozó Joseph azonban a munkaidő lejártával a @NatSecWonk felhasználónév mögé bújva szólogatott be hírességeknek, politikusoknak, sőt közeli munkatársnak is: Hillary Clinton volt külügyminiszter például rendszeresen szerepelt céltábláján.

Kirúgása után a férfi bocsánatot kért tetteiért, bejegyzéseit azonban ma már hiába keresnénk, hiszen Jofi Joseph közösségi oldalát az ügy kirobbanását követően eltávolították.

Szentgróti Gábor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »