Egyre népszerűbb a kínai nyelv

Egyre népszerűbbé válik a kínai nyelv  az ukránok körben. A fizetős tanfolyamokon kívül az átlagos középiskolákban is egyre több helyen van lehetőség a kínai nyelv tanulására.

Vannak helyek, ahol az igazgató döntése alapján kerül tantervbe a kínai nyelv, azonban vannak iskolák, ahol a szülők kérvényezik – adta hírül a Tsn.ua internetes hírportál.

„Rohamosan nő a kínai nyelv iránti érdeklődés. Évről-évre egyre több magániskola hirdeti meg a kínai nyelv oktatását” – jegyezte meg Elena Csajkovszkaja egyetemi tanár.

A gyerekek szorgalmasan  tanulják a nyelvet és nem titkolják, hogy a hieroglifák elsajátítása nehezen megy. Sikereket csak kemény tanulással és jelentős  időráfordítással lehet elérni.

Az Ivano-Frankovszki területen található Kalusban 90 iskolás iratkozott be kínai nyelvkörre.  Másfél hónap elteltével azonban többen is lemorzsolódtak. Uljana Miszjura tanárnő szerint a kínai nyelv nagy lehetőségeket  ad a jövőben.

Kitekintő / Karpatinfo.net

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »