Csányi is nyomul az Egisben?

Pénteki bejelentés szerint Csányi Sándor közvetett kezelésében lévő szingapúri alap átlépte az 5%-os küszöböt az EGIS-ben. Ezzel a második legnagyobb szereplővé lépett elő a piacon, ugyanis sajtóhírek szerint az állam szintén 5% körüli pakettel rendelkezik a társaságban. A Servier jelenleg 50,9%-ot birtokol, ám még nem lehet tudni, hogy a 28.000 forintos ajánlat során mekkora tételt szerez a piacon. A felajánlást november 5-ig lehet megtenni.

A Servier tervei szerint 75%-os részesedés elérése esetén kivezetik a részvényeket a tőzsdéről, 90% elérésekor pedig automatikusan kiszorítják a kisrészvényeseket. Itt hangsúlyoznánk, hogy a 75%-os limit elérése a közgyűlési szavazatra vonatkozik, tehát elképzelhető, hogy alacsony közgyűlési részvétel esetén a Servier ennél kisebb részesedéssel is kivezetheti a tőzsdéről az EGIS-részvényeket.

Ebből kifolyólag nem számítunk a Linamarnál, illetve más hazai cégeknél látott csatára a magasabb ajánlat reményében.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »