Megbukott a kamionosok demonstrációja

A szervezők várakozásait meghazudtolva a 10 ezer helyett mindössze 30 kamion próbálkozott pénteken a Washingtont körbefogó autópálya-gyűrű, a Beltway forgalmának lelassításával.

A háromnaposra és háromsávosra tervezett forgalomlassító megmozdulás célja az lett volna, hogy a részvevők tiltakozzanak a magas üzemanyagárak, valamint a műszaki és a környezetvédelmi előírások szigorítása miatt, és hogy felhívják a figyelmet a szövetségi kormányzat és a törvényhozás tagjainak állítólagos alkotmánysértéseire, korruptságára és be nem tartott ígéreteire.

Az akció szervezői követelték, hogy Barack Obama mondjon le, a kongresszus ne szavazza meg az adósságplafon megemelését, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) pedig hagyjon fel az amerikaiak kommunikációjára vonatkozó adatok megfigyelésével.

A virginiai rendőrök a reggeli órákban felszólítottak négy, egymás mellett 25 kilométeres óránkénti sebességgel haladó kamionost, hogy ne akadályozzák a forgalmat. A tüntetők fellobogózott teherautói azóta tartják a forgalom ütemét. 

A The Washington Examiner című hetilap szerint kamionosok már 2007-ben is próbálkoztak egy hasonló akcióval, és akkor sem okoztak akkora fennakadást, mint amilyentől az amerikai főváros környékén élők tartottak. Akkor a teherautó-sofőrök az illegális bevándorlás és a mexikói konkurencia miatt tiltakoztak.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »