Film készülhet Hillary Clintonról

Két elvetélt kezdeményezés után ismét felcsillant a Hillary Clintonról szóló életrajzi film elkészítésének a reménye – értesült a The New York Times. A politikusnő életével foglalkozó dokumentumfilm, illetve minisorozat készítésén két nagy televíziós csatorna, a CNN és az NBC is gondolkodott, ám végül mindketten visszakoztak. Döntésük mögött többen politikai nyomásgyakorlást sejtenek.

Az egykori first lady-ről szóló filmmel azonban nagy valószínűséggel mégiscsak számolni kell. Young Il Kim hollywoodi forgatókönyv-író „Rodham” címet viselő munkája a két tévéadó által tervezett produkciókkal szemben a jelenlegi külügyminiszter fiatalkori éveire fókuszálna, azon belül is a jövendőbeli férjével kialakuló románcára helyezné a hangsúlyt.

A filmet a tervek szerint James Ponsoldt rendezi majd, aki olyan műveket jegyez többek között, mint a The Spectacular Now. A már 2014-ben mozikba szánt alkotáshoz azonban még nem találtak pénzügyi támogatókat és a szereposztás is bizonytalan.

Érdemes tudni, hogy Hillary Clinton korábban már több dokumentumfilmben is szerepelt (a National Geographic például külügyminiszteri munkáját kísérte nyomon), de a mozivásznon is életre keltették már őt, ezen felül könyvek tucatjai dolgozták fel a demokrata politikus munkásságát.

Szentgróti Gábor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »