Aszad: Törökországnak gondjai lesznek a terroristákkal

A török Halk TV-nek adott interjújában Bassár el-Aszad szír elnök kihangsúlyozta, hogy Törökország nagyon meg fog fizetni azért, amiért az ellene lázadó terroristákat támogatja, azok ugyanis hamarosan a törökök ellen fognak fordulni.

Aszad a török miniszterelnököt, Recep Tayyip Erdogant bigottnak nevezte, és azzal vádolta meg a kormányt, hogy megengedte a terroristáknak, hogy Törökországon át Szíriába jussanak, hogy ott civileket és a hadsereget támadják.

Aszad szerint a terroristák nagy hatást fognak gyakorolni Törökországra, amiért Ankara súlyos árat fog fizetni. „Olyanok, mint a skorpió, amely nem fog hezitálni azon, hogy megcsípjen-e, amint alkalom adódik rá”, nyilatkozta a szír elnök a Halk TV-nek.

Hozzátette, hogy Erdogannak és pártjának, az AK Pártnak láthatóan konzervatív iszlamista politikája van, és egyetlen céljuk, hogy a Muszlim Testvérek hatalomra jussanak Szíriában. 

Az interjúban Aszad ismét tagadta, hogy vegyi fegyvereket vetett volna be, és megerősítette korábbi álláspontját, amely szerint ezek a felkelők eszközei. A vegyi fegyverek leszerelése pedig szerinte nem befolyásolja a genfi folyamatot, amely a konfliktus békés rendezését célozza, hiszen az Szíria belpolitikai folyamatairól szól, valamint arról, hogy megakadályozzák, hogy a szomszédos országok akár fegyveresen, akár pénzügyileg támogathassák a terroristákat.

Törökország mintegy félmillió szír menekültnek ad otthont, és lehetővé teszi a lázadó csoportok számára a Szíriába történő átjárást.

Lorencsics Emese

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »