Ukrajna a vízumdíj eltörlését kéri Magyarországtól

Ukrajna azt javasolja Magyarországnak, hogy vegye fontolóra a vízumdíj eltörlésének kérdését az ukránok számára – közölte a Miniszteri Kabinet sajtószolgálata.

Kijevben a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel való találkozón  Mikola Azarov ukrán miniszterelnök megjegyezte, hogy 2005-ben Ukrajna egyoldalúan vízummentességet vezetett be az Európai Unió állampolgárai számára.

Azarov hangsúlyozta, hogy Ukrajna kész a regionális kezdeményezések keretében az együttműködést fejleszteni – írja a Korrespondent.net internetes hírportál.

A találkozón ezenkívül elhangzott, hogy Ukrajna az ukrán-magyar határátkelőhelyek integrált fejlesztésében is érdekelt.

Semjén Zsolt a maga részéről biztatta Azarovot arról, hogy Magyarország támogatja Ukrajna EU-integrációs törekvéseit és kész maximális segítséget nyújtani a Vilniusban megrendezésre kerülő Ukrajna-EU csúcsra való felkészüléshez és a társulási egyezmény aláírásához.

Kárpátinfo.net

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »