Messze még a bankok és a kormány egyezsége

Újságértesülések szerint újabb javaslatot tettek le a bankok a kormány asztalára a devizahitelesek kisegítése kapcsán, de az szintén nem nyerte el a kormánypárt tetszését. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megerősítette, hogy amennyiben nem jutnak egyezségre a bankok a devizahitelesekkel november 1-ig, akkor a kabinet a saját megoldását veszi elő. Szerinte, ha az teljesülne, amit Patai Mihály javasolt, vagyis, hogy 10 év alatt vezessék ki a devizahiteleket, akkor az azt jelentené, hogy a bankok semmi könnyítést nem adnak az adósoknak (a devizahitelek átlagos lejárata a Bankszövetség szerint 15 év).

Még minidig nem látni, hogy milyen irányban zajlanak háttérben az egyeztetések, de nem zárható ki, hogy a bankszektor számára a legrosszabb forgatókönyv valósul meg, és a teljes 1000 milliárd forintos veszteséget a pénzintézetek kapják. Ugyan ez kedvezőtlen lenne az OTP számára, hiszen rá is 250-300 milliárd Ft-os teher nehezedne, ennek nagy része már beárazódott a részvényekbe.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »