Így nem fogják átváltani a devizahiteleseket

Varga Mihály hétvégi interjúja alapján a kormány nem mondta, hogy egyszerre szeretné konvertálni a devizahiteleket. Megerősítette, hogy a mentőcsomag nem veszélyeztetheti Magyarország pénzügyi stabilitását, de a 3%-os hiány sem kerülhet veszélybe. A kormány jelenleg a bank megoldási javaslatát várja. Korábban a kormány november 1-ig adott határidőt a bankoknak, hogy megállapodjanak a devizahitelesekkel a programról, ha ez nem sikerül, akkor a kabinet a saját megoldását hajtja végre. A megállapodásra a Bankszövetség szerint ennyi idő alatt nem igen van esély, Patai Mihály elnök szerint a kormánynak meg kell hajolnia a realitások előtt.

Sok változás tehát nem történt az elmúlt hetek alatt, Varga nyilatkozatából úgy tűnik, hogy a kormány ismét a kevésbé harcias álláspont mellett döntött. Részletes információ azonban továbbra sincsen a formálódó devizahiteles mentőcsomagról, így az is bizonytalan, hogy mekkora veszteség éri a bankrendszert. A legrosszabb szcenárió szerint azonnal forintosítanák az összes (nem csak a lakáscélú) devizahitelt, és a bankok viselnék annak összes terhét. Ekkor 1000 milliárd Ft veszteséget szenvedne a bankrendszer, az OTP-re 250-300 milliárd Ft jutna.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »