Ősszel nyakig eladósodhat Magyarország

Az ÁKK vezérigazgatója megerősítette, hogy Magyarország dollárkötvényt tervez kibocsátani. Az ÁKK a napokban nyújtotta be az amerikai hatóságokhoz az 5 milliárd dolláros kötvényprogramhoz szükséges dokumentumokat. A program októberben indul, várhatóan 1 milliárd dolláros kibocsátással, de ez függ a befektetői kereslettől. A vezérigazgató szerint a kibocsátással Magyarország ezzel előre finanszírozza a jövő évi devizaszükségleteit. Az ÁKK emellett gondolkodik egy ázsiai kötvénykibocsátáson is, Szingapúr és Hong-Kong is szóba jöhet.

A Fed döntés után jelentősen csökkentek a hazai hozamok mind a forint mind a devizakötvények piacán. A kötvényprogram jó helyzetet teremt arra, hogy az ország még a QE3 program kivezetése előtt relatíve olcsón jusson hosszú lejáratú devizaforráshoz.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »