Zsidóvicc a kormányzói kampányban

Zsidóviccet sütött el egy republikánus képviselő az általa támogatott kormányzójelölt egyik kampányrendezvényén.

John Whitbeck, a Virginia állambeli republikánusok vezetője egy zsidóviccet sütött el egyik képviselőtársa, Ken Cuccinelli egyik kormányzói választásokra készülő kampányrendezvényén – számolt be róla a Huffington Post. A vicc szerint a “zsidó vallás vezetője” egy fontos jelentőségű papírt ad át a pápának, majd mikor az megnézi, kiderül, hogy egy számla az Utolsó Vacsoráról.

Chris La Civitia kampánystratéga azt nyilatkozta, elhatárolódnak a hozzászólástól és nem is igazán tudják, kicsoda ez a Whitbeck. “A hozzászólás teljesen elfogadhatatlan, és nem tükrözi Cuccinelli véleményét” – mondta el La Civitia.

Ken Cuccinelli novemberben a demokrata Terry McAuliffe-fel fog szembeszállni a kormányzói választásokon. Nagyon sok neves republikánus támogatását szerezte meg, többek között Marco Rubio szenátorét és Rick Santorumét, aki a tavalyi választásokon közel került a republikánus elnökjelöltséghez. Cuccinelli véleménye szerint az államnak nem kellene beleszólnia a születésszabályozásba, valamint éles kritikával illette a washingtoni kártevőirtási szabályokat, párhuzamot vonva a bevándorlási törvénnyel. “Rosszabb, mint a bevándorlási politikánk” – mondta Cuccinelli. “Nem tudod szétszakítani a patkánycsaládokat. Ez hihetetlen.”

Büki Dániel

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »