Jön az újabb kamatdöntés

Itt a Fed-kamatdöntés, a tőzsdei vendégsereg izgatottan várja a ceremóniát, ami egy jó időre eldönti a befektetők és a piac kapcsolatát. A számla összege azonban nem mindegy ebben az esetben. Az előzetes becslések 10-15 milliárd dollárról szólnak, a bejelentés utáni eseményekre három forgatókönyvet is felvázoltunk. Az első eset pontosan a fentebb említett összegről szól, ekkor kisebb meghúzás lehet a piacokon, majd később stabilizálódás. A második szcenárió szerint elmarad a buli, azaz a 85 milliárd dolláros összeg nyesése; ami újabb vevőket csalogatna a piacra. Ráadásul a dollár is gyengülni kezdene, ami a kanadai és az ausztrál dollárra jótékonyan hatna.

harmadik lehetőséghogy a testület elmegy a 20 milliárd dolláros vágásig (konszenzus teteje). Ez egy pillanatra ijesztően hangozhat, de a kezdeti negatív reakció után mindenki megnyugodhat, és visszakúszhatnak a piacok. A dollár vélhetően erősödne. 

Egy biztos, hogy nagy kilengésekre kell felkészülni az esti kereskedésben. Stop-loss nélkül ne induljunk a harcba!

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Csökkenő eredményről számolt be a Tesco

A Tesco adózás előtti eredménye a februárral véget ért 2020-2021-es pénzügyi évben, elsősorban a koronavírus-járvány okozta kiesések és többletköltségek miatt csökkent. Szerdai beszámolójában a cég közölte, hogy közép-európai részlege is megszenvedte a járvány hatásait.

Read More »