Elindult az első Waldorf-osztály Csíkszeredában

Az új tanév kezdetével elindult Csíkszeredában az első, Waldorf-pedagógiával működő osztály. A csobotfalvi iskolában virággal díszített kiskapun át léptek be jelképesen a kicsik a tanulás világába.

A csobotfalvi általános iskolában a hétfőn elkezdődött tanévben már nemcsak az óvodások, illetve az összevont osztályba járó iskolások tanulnak, hanem a Csíkszeredában újonnan beinduló, Waldforf-pedagógiával működő előkészítő osztály diákjai is. Az iskola hátsó udvarán hétfőn délelőtt megtartott közös tanévnyitón Izsák-Székely Lóránt tanfelügyelő elmondta, a túlzsúfolt tanügyi program néhol hiányosságokat is mutat, ilyen hiányosságot éreztek meg és töltöttek be azok a szülők, akik a Waldorf-osztály elindításának útját kijárták. A tanfelügyelő úgy látja, a csobotfalvi iskolában erős közösség van kifejlődőben, amely megfordíthatja a gyerekeknek a város felé áramlását.

A Waldorf-osztály diákjait a tanteremben a tanító ajándéka és a neveikkel ellátott füzetek várták. Kopacz-Madarász Kinga, a pedagógia bevezetését kezdeményező szülő az osztályban köszöntötte a szülőtársakat, és felidézte, rendszeres és kitartó munkára, a kialakult szülői közösség segítségére volt szükség ahhoz, hogy létrejöhessen az osztály. Kifejtette, azt szeretnék, hogy a gyermekeik szabadon kiteljesedhessenek, kíváncsiak, kiegyensúlyozottak maradhassanak az iskolai oktatás során is.

Kopacz-Madarász Kinga meglepetéssel is szolgált a szülőknek, egy-egy, a nevükre címzett borítékot adott át, amelyben a Waldorf-pedagógia támogatójának, az elismert magyarországi gyermekpszichológusnak, Vekerdy Tamásnak a levele lapult. Vekerdy üzenetében gratulált a szülők bátorságához, mivel a Csíkszeredában először induló Waldorf előkészítő osztályba adták a gyermeküket, mert – mint írta – minden ilyen kezdethez nagy bátorság szükséges. Azt kívánta nekik, legyenek továbbra is bátrak, optimisták, reménykedők, hogy megőrizzék a lelkesedést, frissességet, ami ezt a kezdetet lehetővé tette.

Szekelyhon.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »