Nem oldják meg időben a közösségek közti konfliktusokat

Szlovákia és Közép-és Kelet-Európa régióinak közösségei addig nem rendezik problémáikat, míg az súlyossá nem válnak – áll abban a publikációban, melyet a magyar belügyminisztérium és nemzetközi szakértők hoztak nyilvánosságra.

A Szlovákiában élők általában azért nem akarják időben megoldani a problémáikat, hogy ne kelljen szembenézniük a negatív kritikákkal, ha netán sikertelen lenne a próbálkozásuk. Konfliktust nyitni bomlasztó lehet – áll a tanulmányban. A publikáció foglalkozik a romák elleni falak felállításával és az elkülönített osztályok létrehozásával is.

A magyar belügyminisztérium és a nemzetközi szakértők szerint nagy problémát jelentenek a társadalmi különbségek is. Ezek gyakran zavarossá válhatnak és etnikai átfedések is lehetnek, mint például a nem romák és romák esetében, akiknél alacsonyabbak a társadalmi normák. A helyi feszültségek olyan helyekre is szétterjedhetnek, ahol addig nyugalom volt.

A magyar belügyminisztérium szakemberi úgy vélik, hogy a problémákat általában a média, a gazdasági válság és a szociális rendszer szítja, mely függővé teszi az embereket a segélyektől, s emellett  a politikai kampányok rövidtávú céljai és a populizmus is a társadalmi problémák okozója.

A tanulmámy 2011 és 2013 között íródott, mely leginkább Szlovákiát, Magyarországot, Romániát és Bulgáriát vette górcső alá.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »